Ik kies voor Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker

Wil jij graag werken met kinderen, maar heb jij nog niet het juiste diploma? Ben jij toe aan een carrièreswitch naar de kinderopvang, maar twijfel je of het werk bij je past? Of weet je niet of je de investering wil en kan doen? Dan bieden wij jou graag de mogelijkheid voor het volgen van een flexibel traject.

Waarom kiezen voor de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker?

Als Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker zorg jij ervoor dat je het beste uit kinderen haalt,. De kwaliteit van de kinderopvang hangt samen met jouw vaardigheden. Als Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker stel je een activiteitenprogramma op en lever je een bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van een begeleidingsplan. Je biedt opvang en persoonlijke verzorging. Ook draag je zorg voor huishoudelijke werkzaamheden. Daarnaast bied je (specifieke) ontwikkelingsgerichte activiteiten aan en hen je coördinerende taken. Bovendien voer je gesprekken met ouders/opvoeders en het kind.

Het Basistraject Pedagogiek en Onderwijs

Je start met het Basistraject Pedagogiek en Onderwijs waar je alle benodigde basiskennis opdoet in een online leeromgeving onder begeleiding van een persoonlijke leercoach.

Het Basistraject Pedagogiek en Onderwijs heeft een flexibele opzet dankzij een online leeromgeving. Daardoor is het mogelijk om zelf te kiezen wanneer je het basistraject start en binnen welk termijn je het afrondt. De gemiddelde doorlooptijd ligt tussen de 2 tot 3 maanden. Tijdens het basistraject zijn er nog geen bijeenkomsten.

Je wordt voorbereid om binnen de kinderopvang, BSO of IKC het beste uit elk kind te halen. Je leert hoe je veranderingen in het gedrag van een kind signaleert en hoe je pedagogisch beleid vertaalt naar de werkvloer. Je leert een ontwikkelplan voor ieder kind te maken en uit te voeren en werkt aan vaardigheden om coördinerende, beleidsondersteunende en beheertaken uit te voeren.

Meer informatie

Wil jij meer informatie? Vul hieronder je gegevens in en ontvang de folder direct in je mailbox.

Naam(Vereist)

De opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker

Na het afronden van het Basistraject Pedagogiek en Onderwijs maak je een definitieve keuze voor een leerroute; BBL of derde leerweg. Deze keuze maak je op basis van wat het beste bij jou past. Omdat je de basiskennis hebt opgedaan, ga je voorbereid aan de slag. Daarnaast heb je meer tijd om in de praktijk alle aandacht te hebben voor jouw praktijkervaring en opdrachten, omdat je minder hoeft te studeren. Afhankelijk van de gekozen route, heb je enkele (derde leerweg) lesdagen of wekelijks (BBL).

De opleiding bestaat uit een aantal thema’s en is opgedeeld in zelfstudie, klassikale lessen en praktijkleren. Naast het volgen van de lessen, werk je aan een portfolio in de vorm van praktijkopdrachten. Deze opdrachten voer je uit tijdens je dagelijkse werkzaamheden, zodat je het geleerde direct in de praktijk kunt toepassen. Je krijgt daarvoor ondersteuning van een praktijkbegeleider. Naast vakspecifieke kennis over begeleiding en ondersteuning van kinderen in hun ontwikkeling, krijg je kennis aangereikt over het voorbereiden, uitvoeren en coördineren van lesactiviteiten. Je werkt in de praktijk nauw samen met een leerkracht welke verantwoordelijk is voor de inhoud van de lessen.

De kosten

Basistraject Pedagogiek en Onderwijs          € 595,-

De opleiding GPM4                                          € 5.355,-

Totale kosten                                                    € 5.950,-

Subsidiemogelijkheden

In het land zijn verschillende initiatieven voor het bevorderen van “een leven lang ontwikkelen”. Informeer eens bij het leer-werk loket, het UWV of de gemeente welke mogelijkheden er zijn voor het aanvragen van een scholingscheque waarmee je de opleiding kunt bekostigen. Maak je de keuze voor de BBL-route dan kan je werkgever de subsidie PraktijkLeren aanvragen, waarmee een deel van de opleidingskosten betaald kunnen worden. Wij adviseren werkgevers graag over de mogelijkheden.