SLIM(me) STAP met subsidie

Welke kennis en vaardigheden zijn nodig voor de groei en continuïteit van jouw organisatie? En wat vraagt dit in de toekomst van jouw medewerkers? Een leven lang ontwikkelen is van steeds groter belang. We moeten langer doorwerken en banen (en eisen) veranderen snel. Het is dan ook belangrijk om hier tijdig op te anticiperen. 

Tijdig anticiperen vergt soms een flinke investering en dat is niet voor iedere ondernemer zo vanzelfsprekend. Vooral als kleinere onderneming heb je soms niet het geld, de tijd of de capaciteit om personeel te blijven ontwikkelen. Om die reden heeft het kabinet besloten ondernemingen een handje te helpen met financiële steun, onder de naam SLIM-regeling.

Wat houdt SLIM-regeling in?

De SLIM-regeling geeft subsidie vrij voor bedrijven die inzetten op het blijven van een aantrekkelijke werkgever en verdere professionalisatie. Het is mogelijk de subsidie aan te vragen voor projecten rondom leren en ontwikkelen binnen jouw organisatie. En voor het stimuleren van werkenden om kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen.

Wat wordt er gesubsidieerd?

Voor deze subsidie hoef je nog geen kant-en-klaar plan te hebben. Je kan het juist gebruiken om de behoeften van je organisatie en medewerkers in kaart te brengen. Zet het bijvoorbeeld in voor het: 

  • opstellen van een nieuw (meerjaren) opleidingsplan,
  • voeren van ontwikkelingsgesprekken,
  • optimaliseren van een gesprekscyclus,
  • versterken van de rol als coach,
  • praktijkplaatsen binnen de 3e leerweg.

Praktijkvoorbeeld SLIM-subsidie

De meeste organisaties die wij helpen, kiezen voor het actualiseren van hun bestaande opleidingsplan in combinatie met het invoeren van een methode. Het bestaande plan wordt zo een strategisch meerjarenplan. En de methode stimuleert de ondernemer en werknemers hun kennis, vaardigheden en beroepshouding te ontwikkelen.

De trajecten lopen uiteen van het oprichten van een bedrijfsschool tot het ontwikkelen van e-learnings voor medewerkers. Ook wordt de subsidie ingezet voor het implementeren van periodieke ontwikkelgesprekken met de coach.

Hoe vraag ik SLIM-subsidie aan?

Bij WerkendLeren weten we als geen ander hoe de SLIM-subsidie in elkaar steekt. Daarom helpen we je graag met het indienen van jouw subsidieaanvraag. Wij voeren samen met jou gesprekken over opleidingsplannen en ontwikkelstrategie. We kijken naar jouw wensen en beoordelen of subsidie jou kan ondersteunen. Vervolgens dienen wij de aanvraag voor jou in.

Plan een gratis sparsessie

Weet jij nog niet hoe je de SLIM-subsidie wil inzetten voor jouw bedrijf? Dan nodigen wij jou graag uit voor een korte belafspraak van 15 minuten, om de mogelijkheden voor subsidie te bespreken. Plan t/m 22 september eenvoudig een afspraak met ons in.

Let op!

Het aanvraagtijdvak voor deze subsidie loopt van 1 september t/m 30 september 2021. Om de aanvraag zorgvuldig te kunnen indienen, is het verstandig om tijdig contact op te nemen.

Meer weten?

Wij adviseren graag over de mogelijkheden, maak vrijblijvend een telefonisch afspraak met ons. Vul onderstaande gegevens in en wij nemen contact met je op.

SLIM subsidie

 

Verificatie

Het creëren van een leercultuur ‘een lerende organisatie’ zorgt ervoor dat de organisatie toekomstbestendig, aantrekkelijk voor nieuw personeel is en dat medewerkers inzetbaar en productief blijven.